• werkt met een team specialisten
  • met kwaliteitsgarantie
  • 24/7 teksten aanleveren
  • gratis advies en gratis kennisbank
  • heldere, all-intarieven
HOME » DIENSTEN » HERSCHRIJVEN » Eenvoudig Nederlands (B1)

Eenvoudig Nederlands (B1): door tekstrevisie teksten herschrijven in eenvoudig, meer begrijpelijk Nederlands.

Wilt u uw lezerspubliek vergroten? Laat ons uw tekst herschrijven op taalniveau B1. Het Europees Referentiekader voor de Talen (ERK) koppelt de taalvaardigheid aan zes beheersingsniveaus, oplopend van A1, A2 (basisgebruiker), naar B1, B2 (onafhankelijk gebruiker) tot C1, C2 (vaardig gebruiker). Ongeveer 95% van de Nederlandse bevolking begrijpt niveau B1. Vele teksten worden op taalniveau C1 geschreven. Weet dat 60% van alle lezers die teksten niet goed begrijpen kan. B1 is meer dan alleen eenvoudig Nederlands. Als wij uw tekst herschrijven, ligt de focus op het doel, de lezer en de structuur. Ook hoger opgeleiden lezen meestal liever teksten op B1-niveau, want een tekst in eenvoudig Nederlands leest nu eenmaal makkelijker en sneller.

Onze bovenstaande tekst is overigens geschreven op niveau C1.

Het leesniveau dat de meeste mesnen begrijpen is volgens de grafiek niveau B1.

Wij herschrijven uw tekst op B1-niveau. Dit betekent:

- eenvoudige woorden die iedereen kent;

- korte en duidelijke zinnen;

- een actieve stijl met voorbeelden waar nodig;

- een duidelijke titel en tussenkoppen.

 

Wij kennen de regels om tot een gemiddeld taalniveau te komen en gebruiken speciale software om uw tekst te scannen op moeilijke woorden, lange zinnen en passieve vormen. Deze software geeft ook aan wat het taalniveau van uw tekst is.

Wij passen vervolgens uw tekst aan om het gewenste taalniveau te bereiken. We respecteren uw tekst; de inhoud en vorm blijven onaangetast.

 

U loopt bij ons geen risico: onze dienst herschrijven is altijd inclusief kwaliteitsgarantie. Wij vinden kwaliteit niet alleen belangrijk; wij garanderen deze ook.

Mocht ons eindproduct onverhoopt niet voldoen, dan gaan wij opnieuw voor u aan de slag. Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent.

We werken volgens het 'vierogenprincipe' aan het herschrijven van uw tekst. Zo kijken meerdere paren ogen met een frisse en taalkundige blik naar uw werk. Hierin zijn wij uniek.

 

We werken in een afgeschermde omgeving en behandelen uw persoonsgegevens en tekst immer vertrouwelijk.

Geheimhouding is vanzelfsprekend onderdeel van de opdracht.

 

Maak alles zo simpel mogelijk, maar niet simpeler, zei Albert Einstein.

Wij staan voor heldere communicatie. Daarbij horen ook een helder tarief en een duidelijke offerte.

Wij hanteren een vaste totaalprijs waarvoor de opdracht wordt uitgevoerd. Onze tarieven zijn all-in. Zo heeft u vooraf duidelijkheid over de kosten en komt u nooit voor verrassingen te staan.

 


€ 70,- per uur

Onze tarieven zijn all-in.

Er geldt een minimum van € 70,-.

 

Bij terugkerende opdrachten hanteren wij speciale, gunstige projectprijzen. Informeer naar de mogelijkheden.

Wij berekenen geen administratiekosten.

Altijd inclusief kwaliteitsgarantie.

Ook spoedopdrachten zijn mogelijk. We hanteren hierbij een opslag van 50% op het totaalbedrag. Informeer naar de mogelijkheden.

Wij herschrijven alle soorten Nederlandstalige teksten naar niveau B1. We werken voor particulieren, bedrijven, de publieke sector en non-profitorganisaties. In ons team combineren wij de taalkennis van mensen uit verschillende disciplines om de hoogst haalbare kwaliteit te behalen.

Wij corrigeren: webteksten (ook SEO-proof), manuscripten, zakelijke/informatieve teksten, commerciële/wervende teksten, creatieve teksten, instructieve teksten, juridische teksten, scripties, blogartikelen, nieuwsbrieven, persberichten en meer...

 

Teksten op niveau B1 laten herschrijven. Sceenshot software B1-teksten.

1. LEVER UW TEKST AAN

 

Geef aan dat u onze dienst 'herschrijven in eenvoudig Nederlands (B1)' wenst. Kies daarna uit twee mogelijkheden.

Optie A: stuur uw teksten in Word(*1) naar: 

contact@nederlandstaalbureau.nl.

Optie B: upload uw teksten in Word(*1) direct via onderstaande button (contactformulier). 

Geheimhouding(*2) is immer onderdeel van de opdracht.

 

2. ONTVANG ONZE MAIL

 

Hierin vindt u onder andere: 

- een duidelijke omschrijving van het project;

- de oplevertermijn(*3);

- een vrijblijvende offerte met kwaliteitsgarantie(*4).

 

3. GEEF AKKOORD OP DE OFFERTE EN LEUN ACHTEROVER

 

Laat ons het werk doen. We gaan met uw tekst aan de slag, ook in de avonduren indien nodig.

 

Een voorbeeld van een gecorrigeerde tekst door Nederlands Taalbureau.

4. ONTVANG HET EINDRESULTAAT

 

Via mail ontvangt u van ons:

 

1. De nieuwe, 'schone' tekst die u direct kunt gebruiken.

2. Een versie van de nieuwe tekst, waarin u alle door ons aangebrachte wijzigingen kunt zien.

3. Gratis advies.

 


*1   Wij willen graag tekstbestanden in Word (doc of docx) aangeleverd krijgen. U kunt onze aangepaste Word-versie direct gebruiken. Bij een PDF- of ander bestand, kan alleen aangeven worden wat er veranderd moet worden. Vervolgens moet u zelf de wijzigingen doorvoeren in uw eigen bestand. Daar dit voor u omslachtig is en extra tijd vergt, kiezen wij voor tekstbestanden in Word.

Bij grote opdrachten of projecten verspreid over een langere periode, kunnen de werkzaamheden in meerdere onderdelen opgesplitst worden.

*2   Wij hebben flink geïnvesteerd in een voor u veilige, betrouwbare en afgeschermde werkomgeving. We werken immer conform AVG. Privacy vinden wij zo wezenlijk, dat u bij ons onder 'portfolio' geen namen zult aantreffen. We dwepen nimmer met uw (bedrijfs)naam, voor welke doeleinden dan ook. Tevens is geheimhouding van al uw aangeleverde teksten vanzelfsprekend onderdeel van de opdracht.

*3   Bij normale drukte gaan we direct, of zo snel mogelijk na akkoord, aan de slag met uw tekst. We geven duidelijk aan wanneer we denken klaar te kunnen zijn met de opdracht. Heeft uw opdracht haast, dan krijgt uw opdracht voorrang. We werken bij spoed ook in de avonduren aan uw opdracht. We hanteren hierbij een opslag van 50% op het totaalbedrag. Informeer naar de mogelijkheden.

*4   Onze diensten zijn altijd inclusief kwaliteitsgarantie. Mocht het eindproduct onverhoopt niet voldoen, dan gaan we opnieuw voor u aan de slag (zie onze algemene voorwaarden). Bij ons kunt u bij levering direct de teksten/het eindproduct inzetten. Dit is mogelijk, omdat u bij ons vooraf betaalt. Door onze kwaliteitsgarantie (of het kwaliteitscertificaat van Van Dale) loopt u geen risico. Wij staan voor heldere communicatie: al onze tarieven zijn all-in en u betaalt nooit meer dan de in de offerte gemelde totaalprijs. Bij minder werk dan verwacht, betaalt u minder dan het afgesproken bedrag.

 


Als je begrijpt wat ik bedoel, zei Marten Toonder.

Bij onze dienst 'eenvoudig Nederlands' zorgen we ervoor dat u een groter lezerspubliek bereikt.

Wilt u uw tekst laten verbeteren, wilt u van uw tekst één geheel laten maken of wilt u uw tekst laten inkorten, kies dan voor onze dienst 'teksten herschrijven of inkorten'. 

In alle gevallen tillen we uw tekst naar een hoger niveau, waarbij uw verhaal/uw boodschap intact blijft.

 

Logo Nederlands Taalbureau.