• werkt met een team specialisten
  • met kwaliteitsgarantie
  • 24/7 teksten aanleveren
  • gratis advies en gratis kennisbank
  • heldere, all-intarieven
HOME » DIENSTEN » HERSCHRIJVEN » Herschrijven of inkorten

Herschrijven of inkorten: door tekstrevisie teksten verbeteren of inkorten.

Als u een stap verder wilt gaan dan tekstcorrectie of het laten redigeren van uw tekst, dan kiest u voor het compleet laten herschrijven van uw tekst. Herschrijven, ofwel tekstrevisie, is de meest intensieve vorm van tekstredactie. We kijken, naast correct taalgebruik, nu tevens naar de regels omtrent eenheid en doelgroep.

Soms is een tekst samengesteld uit teksten van verschillende personen; soms is een tekst gebrekkig vertaald. Wij zorgen ervoor dat een onsamenhangende tekst met een onduidelijk verhaal drastisch wordt aangepakt, zonder uiteraard uw boodschap te veranderen. Soms is het noodzakelijk een tekst in te korten. Bij bijvoorbeeld lezers die veel gebruik maken van sociale media of jong zijn, doen korte teksten het over het algemeen beter.

 


Wij herschrijven uw tekst naar uw wens. Dezelfde boodschap in een betere jas. We kunnen:

- van uw tekst één geheel maken;

- uw tekst laten aansluiten bij uw doelgroep;

- uw tekst inkorten.

 

We werken volgens het 'vierogenprincipe' aan het herschrijven van uw tekst. Zo kijken meerdere paren ogen met een frisse en taalkundige blik naar uw werk. Hierin zijn wij uniek.

 

U loopt bij ons geen risico: onze dienst herschrijven is altijd inclusief kwaliteitsgarantie. Wij vinden kwaliteit niet alleen belangrijk; wij garanderen deze ook.

Mocht ons eindproduct onverhoopt niet voldoen, dan gaan wij opnieuw voor u aan de slag. Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent.

 

We werken niet op gevoel, maar herschrijven uw tekst systematisch volgens het RED-model van Wim Daniëls. We kijken specifiek naar de regels omtrent eenheid en doelgroep.

 

 

We werken in een afgeschermde omgeving en behandelen uw persoonsgegevens en tekst immer vertrouwelijk.

Geheimhouding is vanzelfsprekend onderdeel van de opdracht.

 

De kunst van het schrijven is steeds zoveel te schrappen dat duidelijk wordt wat bedoeld is.

Wij staan voor heldere communicatie. Daarbij horen ook een helder tarief en een duidelijke offerte.

Wij hanteren een vaste totaalprijs waarvoor de opdracht wordt uitgevoerd. Onze tarieven zijn all-in. Zo heeft u vooraf duidelijkheid over de kosten en komt u nooit voor verrassingen te staan.

 


€ 70,- per uur

Onze tarieven zijn all-in.

 

Er geldt een minimum van € 70,-. 

 

Voor complexe teksten uit bijvoorbeeld ambtelijke of juridische hoek, hanteren wij geen hoger tarief. Hierin zijn wij uniek.

Wij berekenen geen administratiekosten.

 

Altijd inclusief kwaliteitsgarantie.

 

Bij terugkerende opdrachten hanteren wij speciale, gunstige projectprijzen. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Ook spoedopdrachten zijn mogelijk. We hanteren hierbij een opslag van 50% op het totaalbedrag. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Wij herschrijven alle soorten Nederlandstalige teksten en werken voor particulieren, bedrijven, de publieke sector en non-profitorganisaties. In ons team combineren wij de taalkennis van mensen uit verschillende disciplines om de hoogst haalbare kwaliteit te behalen.

Wij corrigeren: webteksten (ook SEO-proof), manuscripten, zakelijke/informatieve teksten, commerciële/wervende teksten, creatieve teksten, instructieve teksten, juridische teksten, scripties, blogartikelen, nieuwsbrieven, persberichten en meer...

 

Nederlands Taalbureau heeft het juiste gereedschap in huis.

1. LEVER UW TEKST AAN

 

Geef duidelijk aan in welke vorm we uw tekst moeten herschrijven of met hoeveel kantjes/woorden we uw tekst moeten inkorten. Kies daarna uit twee mogelijkheden.

Optie A: stuur uw teksten in Word(*1) naar:   contact@nederlandstaalbureau.nl.

Optie B: upload uw teksten in Word(*1) direct via onderstaande button (contactformulier). 

Geheimhouding(*2) is immer onderdeel van de opdracht.

 

2. ONTVANG ONZE MAIL

 

Hierin vindt u onder andere: 

 

- een duidelijke omschrijving van het project;

- de oplevertermijn(*3);

- een vrijblijvende offerte met kwaliteitsgarantie(*4).

 

3. GEEF AKKOORD OP DE OFFERTE EN LEUN ACHTEROVER

 

Laat ons het werk doen. We gaan met uw tekst aan de slag, ook in de avonduren indien nodig

 

Een voorbeeld van een gecorrigeerde tekst door Nederlands Taalbureau.

4. ONTVANG HET EINDRESULTAAT

 

Via mail ontvangt u van ons:

 

1. De nieuwe, 'schone' tekst die u direct kunt gebruiken.

2. Een versie van de nieuwe tekst, waarin u alle door ons aangebrachte wijzigingen kunt zien.

3. Gratis advies.

 


*1   Wij willen graag tekstbestanden in Word (doc of docx) aangeleverd krijgen. U kunt onze aangepaste Word-versie direct gebruiken. Bij een PDF- of ander bestand, kan alleen aangeven worden wat er veranderd moet worden. Vervolgens moet u zelf de wijzigingen doorvoeren in uw eigen bestand. Daar dit voor u omslachtig is en extra tijd vergt, kiezen wij voor tekstbestanden in Word.

Bij grote opdrachten of projecten verspreid over een langere periode, kunnen de werkzaamheden in meerdere onderdelen opgesplitst worden.

*2   Wij hebben flink geïnvesteerd in een voor u veilige, betrouwbare en afgeschermde werkomgeving. We werken immer conform AVG. Privacy vinden wij zo wezenlijk, dat u bij ons onder 'portfolio' geen namen zult aantreffen. We dwepen nimmer met uw (bedrijfs)naam, voor welke doeleinden dan ook. Tevens is geheimhouding van al uw aangeleverde teksten vanzelfsprekend onderdeel van de opdracht.

*3   Bij normale drukte gaan we direct, of zo snel mogelijk na akkoord, aan de slag met uw tekst. We geven duidelijk aan wanneer we denken klaar te kunnen zijn met de opdracht. Heeft uw opdracht haast, dan krijgt uw opdracht voorrang. We werken bij spoed ook in de avonduren aan uw opdracht. We hanteren hierbij een opslag van 50% op het totaalbedrag. Informeer naar de mogelijkheden.

*4   Onze diensten zijn altijd inclusief kwaliteitsgarantie. Mocht het eindproduct onverhoopt niet voldoen, dan gaan we opnieuw voor u aan de slag (zie onze algemene voorwaarden). Bij ons kunt u bij levering direct de teksten/het eindproduct inzetten. Dit is mogelijk, omdat u bij ons vooraf betaalt. Door onze kwaliteitsgarantie (of het kwaliteitscertificaat van Van Dale) loopt u geen risico. Wij staan voor heldere communicatie: al onze tarieven zijn all-in en u betaalt nooit meer dan de in de offerte gemelde totaalprijs. Bij minder werk dan verwacht, betaalt u minder dan het afgesproken bedrag.

 


Bij onze dienst 'teksten herschrijven of inkorten' zorgen we ervoor dat, naast correct taalgebruik, nu tevens naar de regels omtrent eenheid en doelgroep nageleefd zijn. 

Wilt u uw tekst laten herschrijven in eenvoudiger Nederlands, zodat u een groter publiek bereikt? Kies dan voor onze dienst 'eenvoudig Nederlands (B1-niveau)'. 

In alle gevallen tillen we uw tekst naar een hoger niveau, waarbij uw verhaal/uw boodschap intact blijft.