De beste gratis woordenboeken.

Wat zijn de twee beste online-woordenboeken van Nederland?

Nederlands Taalbureau heeft ze getest en uitgezocht. We hebben bij deze test enkel de beschikbare online-versies van de verschillende woordenboeken bekeken. Daarnaast was bij deze test een criterium dat de online woordenboeken gratis toegankelijk moesten zijn. Een kanttekening is, dat het bij de gratis versie vaak gaat om een 'uitgeklede', niet volledige versie van de betaalde online-variant of van de papieren versie. Zo is de gratis versie van het online beschikbare woordenboek van Van Dale aanzienlijk minder dik dan de originele 'Dikke Van Dale'. 

Maak hieronder de keus tussen het woordenboek van Van Dale en het woordenboek van Woorden.org. Beide online-woordenboeken zijn gratis te gebruiken en zijn ook uitgegeven als app. Klik ook op de gratis kennisbank over taal, met veel voorkomende spellingproblemen. Schaaf nu uw taalkennis bij!

Het Van Dale woordenboek, ook wel De Dikke of De Grote genoemd, is een begrip. Het woordenboek van Van Dale is verreweg het meest bekende woordenboek van Nederland.

In 1864 bewerkte Johan Hendrik van Dale het 'Nieuw woordenboek der Nederlandsche taal' tot zijn eigen woordenboek. Een begrip was geboren.

Woorden.org is een gratis online Nederlandstalig woordenboek. 

In 2010 is Woorden.org gestart als privé-initiatief. De makers putten vooral uit het Kernerman woordenboek. Dit professionele woordenboek is samengesteld en wordt up-to-date gehouden door ervaren woordenboekmakers 

Nederlands Taalbureau heeft een gratis toegankelijke kennisbank over taal op hun website staan.

Het team van Nederlands Taalbureau corrigeert, redigeert, schrijft, herschrijft en vertaalt uiteenlopende teksten. Het doel is om andermans teksten naar een hoger niveau te tillen, zonder de boodschap te veranderen.


In ons blog: interessante taalweetjes, tips en trucs. Lees bijvoorbeeld over het woord van het jaar.

 


Bezoek onze pagina's op Facebook, Instagram, YouTube of LinkedIn en abonneer op onze kanalen.

 


Op YouTube is ons eigen 'taalkanaal' te vinden met films over grote, kleine en grappige taalissues.